En kommune i udvikling


Sydsjællands hovedstad
Ud af ialt 98 kommuner i Danmark er Næstved den 15. største kommune med et indbyggertal på 83.150Vi er den største kommune på Sjælland målt på areal, og den næststørste kommune målt på indbyggertal. Næstved er en skøn kommune med alt, hvad der skal til, når hverdagen skal hænge sammen.


Befolkningstilvækst

I Næstved kommune ses en positiv befolkningstilvækst. Siden 2010 er befolkningstallet steget fra 80.949 indbyggere til i dag 83.150.


Flere arbejdspladser

Udviklingen i antal beskæftigede lønmodtagere inden for den private sektor i Næstved kommune er i en positiv udvikling. Siden 2013 er der kommet 1558 flere lønmodtagere i beskæftigelse inden for den private sektor. 


Stærk iværksætterkultur

Der blev i alt etableret 2.007 nye virksomheder i perioden 2010-15. 47 pct. af disse eksisterede fortsat i 2017, hvor de tilsammen havde skabt, hvad der svarer til knap 1.050 fuldtidsjob. I 2017 blev der etableret 362 nye virksomheder i Næstved kommune.

Læs om Næstved Erhvervs tilbud til iværksættere her


Der investeres
Vi bygger på livet løs i Næstved City – fem store byggeprojekter midt i Næstved er ved at tage form: VUC’s campus står færdigt, Udlændingestyrelsens domicil rykker ind i 2020, Absalon bygger nyt campus midt i Næstved,  elektrificeringen af jernbanenettet, samt to nye parkeringshuse.  


Næstved bymidte
En hyggelig bymidte med historisk charme danner rammen om et livligt handelsliv i Næstved. Byens hjerte er Axeltorv, som ofte er samlingspunkt for torvedage, markedsdage, koncerter og events for store og små. I 2018 afsatte byrådet 25 millioner kroner til udvikling af bymidten de næste 10 år. Siden har Næstved Kommune modtaget 3,5 millioner kroner af Realdania. Pengene skal gå til at udvikle Kvægtorvet i Næstveds bymidte. I Næstved Kommunes vision for udvikling af bymidten er der udover Kvægtorvet også en plan for Havnegade, Axeltorv, Rådmandshaven og Ramsherred.

Næstved Storcenter
Med sine mere end 65 specialbutikker, et stort Bilka varehus samt masser af caféer og restauranter er Næstved Storcenter et af Sjællands største shoppingcentre uden for København. Dertil bliver der i nærmere fremtid udvidet med yderligere 5000 kvadratmeter med planer om et nyt udeområde, der skal indeholde blandt andet en legeplads og flere restauranter.


Ressource City
Ressource City skal bidrage til at løse en række af klodens mest presserende problemer: Mangel på ressourcer, belastning af miljøet og klimaudfordringen. Vi er igang med at skabe en grøn industriklynge med særligt fokus på upcycling og cirkulær økonomi.

Tilmeld dig og få seneste nyt om analysen

  • Få analysen tilsendt
  • Bliv orienteret om det videre arbejde med projektet
  • Kom med input og forslag til, hvordan vi kan fastholde, tiltrække og aktivere arbejdskraften lokalt
Tilmeld dig her